Vi på Teri-Hus är experter när det kommer till att bygga snygga och toppmoderna trähus av förstklassigt material av hög kvalitet. Oavsett om du föredrar ett traditionellt och lantligt hus eller ett modernt stilrent hus har vi en passande husmodell att erbjuda.

Trots att många ännu idag väljer att bygga nya hus enligt en klassisk traditionell stil blir de moderna så kallade funkishusen allt populärare. Funkishusen har fullständigt frångått den gamla stilen för att istället totalt representera en toppmodern nutida byggnadskonst i såväl utseende som funktion. Och det är just funktionen som står i fokus för hus byggda i den här stilen. Funkishusen utformas enligt sin funktion vilket ofta innebär släta, ljusa, putsade och odekorerade fasader, platta tak och lådaktiga volymer uppbyggda i former av grundläggande geometriska figurer såsom kuber, rätblock, cylindrar och så vidare.

Enligt funkisstilen är det ändamålsenliga det som är vackert. Det här är en total kontrast till de klassiska herrgårdsliknande husen som med sina stora dekorationer och utsmyckade fasader för tankarna till svunna tider. De klassiska traditionella husens utseende har ingenting med husens funktion att göra utan smyckas endast för att bli så vackra som möjligt. Funkisstilen uppstod eftersom man ansåg att utsmyckade fasader och dekorationer var förlegade och man tyckte att det var dags att göra husen enklare i sann minimalistisk anda. Den minimalistiska arkitekturen som präglar dagens funkishus tar sig uttryck i ljusa och rymliga kubliknade hus med stora fria ytor, stora osymmetriskt placerade fönster och platta enkla tak. De minimalistiska funkishusen framhäver på så sätt vardagens skönhet genom form och funktion under samma tak.

Om du är en av dem som tilltalas av hus byggda enligt funkisstilen med stilrena former och funktionella planlösningar kan vi rekommendera vår husmodell Cubo. Cubo kännetecknas av toppmodern byggnadskonst med stora, ljusa gemensamma utrymmen som gör det lätt att umgås och trivas. Även våra modeller Visio och Moderna har vissa element som påminner om funkisstilen.