Bygga nytt hus

Vill du bygga nytt hus men vet inte riktigt var du ska börja? Eller kanske har du redan ett drömhus i tankarna men vill försäkra dig om att du har tagit allt nödvändigt i beaktande? Det är nämligen mycket som bör tas i beaktande när ett nytt hus ska byggas och speciellt ifall du väljer unika lösningar framför standardlösningar. Har du redan tomten klar har du kommit en bra bit på vägen. I annat fall gäller det för dig att först hitta ett lämpligt ställe och sedan hitta en husmodell du gillar. Tomtens läge ställer också vissa krav på huset, som åt vilket håll huset ska stå och hur stort det kan vara.

En annan viktig faktor är att ha en realistisk budget. Det gäller att noga känna till vilka kostnader som kan uppkomma vid ett husbygge, vilket är en sak som är bra att ta upp med erfarna husförsäljare. Du kan välja mellan att köpa ett färdigt huspaket eller bygga nytt hus själv.

Byggprocessen

Själva byggprocessen kan börja med en dröm om ett helt eget hus och sedan utvecklas till att du faktiskt verkställer dina planer. Allt från att hitta tomt, välja planlösning och husmodell till att besluta sig om färger och inredningsdetaljer är skeden som med säkerhet ingår i en byggprocess. Oavsett om du väljer att köpa ett färdigt huspaket eller tänker planera ditt drömhus från grunden lönar det sig att i ett tidigt skede kontakta kunniga försäljare som hjälper dig med dina frågor och önskemål.

Övriga skeden i byggnadsprocessen är att ansöka om bygglov, planera grundarbete och finansiering. Att välja material kan också ibland vara svårt. Även om byggprocessen kan kännas svår och omfattande blir den lätt smidig med rätt samarbetspartner. Det är också en orsak till varför vi på Teri-Hus finns till: för att stöda dig i dina val och erbjuda decennier av erfarenhet av husbygge.

Att planera ditt hus kan gå till på olika sätt. Ifall du anlitar oss på Teri-Hus kan du antingen själv välja hur hela huset ska se ut eller utgå ifrån en färdig modell. Under det första planeringsmötet går vi igenom dina önskemål och planer och ser till att vi förstår varandra. Vi hjälper gärna också till med frågor gällande husets el- och VVS-arbeten. Väljer du ett färdigt huspaket kan du själv bestämma färdighetsgraden. Utgående från dina önskemål erbjuder vi dig sedan en 3D modell av huset i PDF format så att du kan få en bättre bild av hur ditt hus kommer att se ut i verkligheten. Senast då kan du börja planera färger och inredning.

Vi på Teri-Hus erbjuder unika lösningar för att alla ska få sitt eget drömhus. Det betyder att alla hus vi bygger är unika, precis som deras ägare. För oss är det viktigt att du känner dig hemma i ditt hus och vi värdesätter därför omsorgsfull planering och kommunikation. För mer inspiration kan du bekanta dig med våra husmodeller och kolla i vårt galleri. Vi bygger våra trähus av förstklassigt material och alla våra huspaket är CE-märkta. Kontakta oss gärna om du har fler frågor!