Funderar du på att bygga hus?

Det finns många sätt att gå tillväga när du har bestämt dig för att bygga hus. Du kan välja ifall du anlitar någon att bygga ditt hus åt dig, bygga huset själv eller också låta ett företag bygga en del av huset och sedan bygga resten själv. Ett husbygge kan kännas som en lång process men det finns många kunniga som är till din hjälp och gärna svarar på dina frågor om att bygga hus. Vi på Teri-Hus har 40 års erfarenhet av att bygga snygga trähus av hög kvalitet och kan lova att vi har varit med om det mesta. Det vi gör bäst är just att bygga hus, och vi hjälper dig gärna planera ditt hus enligt just dina behov och önskemål.

Att bygga hus innebär en hel del beslut som måste fattas och varje skede i processen kräver sin egen tid och uppmärksamhet. Med noggrann planering och rätt hjälp kommer du redan långt. Övriga skeden i byggprocessen är finansiering, val av ansvarig mästare och entreprenör samt el- och VVS-arbeten. Och då har vi ännu inte nämnt själva tomten huset ska byggas på och ansökan om bygglov. Sedan måste du också ta beslut om huspaketets färdighetsgrad, dvs. vad du vill sköta själv och vad du vill att paketet skall innehålla, och vad du vill anlita hjälp för att göra.

Bestämmer du dig för att bygga hus själv förutsätter det att du har tid och kunskap om att bygga hus. Bygger du ett hus i lösvirke kan du ibland få det gjort till ett förmånligare pris. För personer helt utan yrkeskunskap är det dock inte att rekommendera att bygga sitt hus helt själv. Har du en bra och erfaren timmermansgrupp är det en bra idé att beställa ett materialpaket. Då levereras behövligt material – som husets stomme och vattentaksmaterial – till dig varefter du sedan får fortsätta bygget själv om du så önskar. Vi på Teri-Hus hjälper dig gärna med frågor gällande att bygga hus och olika byggskeden.

Vill du att början av byggprocessen ska gå snabbt och effektivt lönar det sig att ta stommen av huset från Teri-Hus. På så sätt får du husets tak och vindskydd snabbt upprest. Ett stompaket kan också vara väderskyddat och innehålla allt som krävs för att färdigställa utsidan träfärdigt med tillhörande vattentaksmaterial. Efter detta kan du välja mellan att bygga färdigt själv eller låta oss ta hand om resten. Vi hjälper dig gärna också om du vill göra en del själv. Du kan spara pengar genom att göra en del själv om du är en händig person. Alla våra huspaket är CE-märkta och byggs av förstklassigt material av professionella byggare. Det viktigaste för oss är att du är nöjd och därför erbjuder vi skräddarsydda huspaket som kan anpassas enligt behov.

Som sagt finns det flera tillvägagångssätt och möjligheter till hur mycket du själv vill vara involverad i byggprocessen. Om du vill ha tilläggsuppgifter eller en offert för ett huspaket ber vi dig kontakta oss eller besöka ett av våra kontor!