Det är bra att känna till olika skeden av en byggprocess innan man väljer huspaket.

Byggprocessen
Hitta tomt
Hitta tomt

Det är inte alltid lätt att hitta en tomt. Kommunen kan i de flesta fall vara till hjälp och det kan även finnas privata tomter till salu. Men det är alltid viktigt att kolla upp vilka planbestämmelser som gäller för tomten och vilka planer som finns för området i framtiden. All planering av ditt hus utgår från tomten.

Bygglov
Bygglov

För att bygga behövs det alltid tillstånd. Att ansöka om bygglov är ofta krävande och vanligtvis har man stor hjälp av en sakkunnig, om inte annat så för att göra processen snabbare. Läs mer om vad du behöver veta då du ansöker om bygglov.

Köp av hus
Köp av hus

Att köpa ett hus är ett stort beslut, för vilket du bör vara väl förberedd. En av våra mera erfarna husförsäljare har samlat lite råd om vad du bör tänka på när du planerar att köpa ditt första hus.

Husets planering
Husets planering

När du hittat tomt är det dags att hitta ett lämpligt hus. Huset kan planeras helt utgående från dina önskemål och förutsättningar eller så kan man utgå från någon färdig modell. Det kan kännas svårt att helt planera ett eget hus men vår yrkeskunniga personal på Teri-Hus hjälper dig gärna.

Byggskeden
Byggskeden

Till en byggprocess hör många skeden, en del kan du välja att utföra själv. Se hur byggprocessen framskrider.

Att bygga hus själv
Att bygga hus själv

Att bygga själv låter kanske som en omöjlig uppgift och utan yrkeskunskap kanske det inte är att rekommendera. Vi på Teri-Hus hjälper dig ändå gärna om du vill göra en del själv.