Ännu flera egnahemshusbyggare beslutar att förverkliga sina drömmar genom ett huspaket. Det finns många orsaker till det. Framförallt är det relativt bekymmerslöst. Samtidigt är det ett tryggt sätt att bygga sitt hus på. Huspaket är framtidens hem med strukturella lösningar som baseras på välgjorda, fabrikstillverkade och vältestade elementkonstruktioner. Dessutom beviljar husfabriken bra garanti på elementen som de tillverkar.

Det allra svåraste kan vara när man ska besluta sig för vilken av de tiotals offerterna man skall välja. Vi gick in för att lista några saker vilka du bör uppmärksamma innan du gör det avgörande beslutet.

valinta talopaketin
Kvalitét

Genom att välja ett huspaket av god kvalitét får du ett hem som håller hela livet och bevarar sitt värde. Därför är det värt att satsa på husets kvalité. Å andra sidan är just kvalitèn kanske det svåraste att urskilja bland offerterna, när du ska jämföra huspaketen. För det mesta är det många olika faktorer som påverkar kvalitéten. Den grundar sig exempelvis på valet av material som används, samt olika konstruktionslösningar, som du nödvändigtvis inte alls ser utanpå. Man kan alltid begära tilläggsuppgifter av husfabrikens representant, ifall det inte nämns i broschyrerna eller på webbsidan, vilka material och konstruktionstekniska lösningar som de använt sig av.

På tal om kvalitét så är det viktigt att det är balans mellan kvalité och pris på huspaketet. På Teri-hus är vi måna om hålla detta i balans. Därför använder vi material i våra huspaket som är hållbart och av förstaklass.  Vi har även tagit i beaktande att materialet är inhemsk, ekologiskt miljövänligt samt återvinningsbart.

Till exempel när vi väljer material till huspaketets väggkonstruktion satsar vi på att använda oss av testat och välbeprövat material. Som värmeisoleringsmaterial använder vi inhemsk stenull, vilket är ett utmärkt material som värmeisolering. Det är också ljuddämpande och dessutom är det ett ickebrännbart material. Vindskyddsskivan är tillverkad av stenull med en hård vinskyddsisolering och vindtät yta, men som ändå andas fukt. På ytterväggens insida använder vi en ångspärrfilm av högsta nordisk standard. Denna helhet bildar en välfungerande och hållbar väggkonstruktion.

Förutom valet av material, har vi även gjort betydande byggnadstekniska val, för att förbättra kvalitéten på våra huspaket. Till exempel levereras väggelementen med färdigt monterade  fönster, fönsterplåtar samt foderbräder.  Det är endast elementfogarnas brädfodring som monteras på byggplatsen. Det här garanterar tätä element och samtidigt undviker man att eventuell regn skadar elementen i samband med husmonteringen.

talopaketti valinta

Formbarhet

Huspakets utseende är definitivt en av de faktorer som man uppmärksammar genast från början. Härmed påverkar det starkt också det slutliga valet av hus . En annan väl så viktig faktor är husets bottenplan. Det vill säga hur väl olika utrymmen och rumsdisponeringen svarar mot de behov du och din familj har. Ofta kan det vara så, att husets utssende tilltalar kunden, men planlösningen är bristfällig. Eller vice versa.

Bland våra Teri-hus modeller hittar du flera lösningar som du kan anpassa enligt önskemål, både gällande utseende och bottenplan. Det bästa av allt är att du kan planera ditt hem exakt som du vill ha det!  Eftersom få av oss har erfarenhet av att planera hus, hjälper planerarna påTeri-hus dig, med att få dina tankar på pappret. Därefter förverkligar vår husfabrik dem till färdiga element!

talopaketin valinta

Företaget

När man granskar huspaketets kvalitét, formbarhet och andra praktiska faktorer i sammanhanget, är det en sak man inte får glömma att beakta. Nämligen företaget bakom huspaketet. Först och främst ska man försäkra sig om att företaget kan leverera de utlovade huspaketen i den form, och enligt den tidsplan, som man kommit överrens om. Detta för att undvika otrevliga överraskningar i ett senare skede.

Teri-hus är en pålitlig husleverantör och ett tryggt val av samarbetspartner för ditt husprojekt. Vårt solida familjeföretag i Terjärv, Österbotten, har verkat i över 40 års tid och är nu en del av Rani Plast koncernen.

För att försäkra oss om att slutresultatet blir precis vad vi lovat, monteras alla våra huspaket av våra egna yrkeskunniga montörer.

Kundservice

Eftersom det oftast är ett stort beslut och en lång process att bygga ett hem, vill vi ännu poängtera vikten av att företaget har en bra kundservice. Det är oerhört  viktigt att samarbetet med husleverantören fungerar smidigt under hela projektet. Redan från första kontakten märker man hur kundservicen fungerar. Oftast avspeglar det  första intrycket på vilket sätt företaget bemöter sina kunder. Ett välfungerande företag strävar till att hitta den mest lämpliga lösningen för varje kund, i stället för att erbjuda ett antal färdigt genomtänkta standardsvar.

Vi på Teri-hus vill göra byggandet av det egna hemmet så bekymmerslöst och smidigt som möjligt. Vi strävar att betjäna våra kunder på deras modersmål. Hela vår proffsiga personal, inklusive försäljare och planerare, står till kundens förfogande.

Erfarenheter

Sist men absolut inte minst, för att nämna något om andra husbyggares erfarenheter. Den mest äkta responsen och realistiska bilden får man bäst genom bekanta, vilka köpt ett visst huspaket. Tyvärrr finns inte alltid tillräckligt med dylika referenser att tillgå. Det leder ofta till att man söker svar från olika diskussionsforum, där man hittar en mångfald av åsikter. En van internetanvändare klarar av att filtrera de värsta bråkmakarna och reklammänen.

Vi på Teri-hus har många nöjda kunder, som säkert rekommenderar våra huspaket också till andra, ifall tillfälle ges. Förutom mäjligheten till fri design har vi fått positiv kritik specielt för förhållandet mellan pris och kvalitét, samt vår utmärkta kundservice. Vi kommer snart att skriva här på bloggen, samt även på vår Facebook sida, gällande några familjers berättelser om sitt Teri-hus bygge.

The post 5 saker som du bör vara uppmärksam på när du väljer ditt huspaket appeared first on Teritalot.